Nerede yaşarsa yaşasın, hangi ırktan ve hangi yaşta olursa olsun insanlığın bitmek bilmeyen yaşam mücadelesine konu olan, kimi zaman midesini kimi zaman aklının bir köşesini dolduran bir kavramla karşınızdayız bu ay; yemekle. Coğrafik ve kültürel değişkenlere bağlı olarak dünyanın farklı bölgelerinde oldukça fazla çeşide sahip ve derin anlamlar barındıran yemek kavramı, gündemimizi ve bedenimizi her daim meşgul etmekte ve kendisinden sıklıkla söz ettirmekte. Aslına bakılırsa tüm ekosistemin ve canlı hayatının temeli olan “karın doyurma” meselesi bir eylemden çok daha fazlası. Bizler kendi halinde gezmekte olan bir ceylanın bir aslan tarafından yenmesini ne kadar canilik olarak algılasak da o aslanın yavrularını besleme amacını güttüğünü gördüğümüzde bir ölüme bile üzülmekten ziyade “karnı doyan” yavrulara acımayı yeğliyoruz. Tabii ki biz insanlar diğer canlılardan farklı olarak yemeği sadece midemizi doldurmak için değil aynı zamanda kültürel bir mirasın uzantısı olarak kabul ediyor ve işin biraz daha sanat ve estetik kısmını da ele alıyoruz. Bu ay siz kıymetli okuyucularımıza yemeğe dair birçok şey hakkında farkındalık oluşturmak ve meseleye farklı perspektifler ile bakabilmek adına birbirinden değerli yazar arkadaşlarımızla gözünüzü ve ruhunuzu doyurmayı amaçladık.
Yazarlarımızdan Mahinur Özdemir, Beden Yedi, Ruh Doydu yazısını kaleme aldı. Nagehan Elif Akyağ, Soframızda Kaç Kişi Var? dedi. Osman Zinnur Aksu, İnsan Kendisine Ne Yedirilirse Odur yazısıyla sizlerle. Şifa Yaratılmış, Kırdan Kente Göç Eden Saatlerimiz yazısını kaleme aldı. Laedri, Kültürümüzün Yemek Üzerindeki Kaçınılmaz Etkisi dedi. İbrahim Enes Bulut, Ne Kadar McDonaldslaştık? yazısıyla sizlerle. Betül Babacan Sevim, Yeme Bozuklukları Hakkında Kısa Bir Değerlendirme yaptı. Seçil Alten, Şehirle Bütünleşmiş Bir Kahvaltı Kültürü: Van Kahvaltısı'nı sizler için kaleme aldı. Ömer Faruk Kırbaşoğlu Teknolojik Kuşatma yazısıyla sizlerle. Gülru Pulcu, Adil Gıdanın İzinde Slow Food Hareketi yazısını kaleme aldı. Selin Gümüş, Eğlencenin Yiyecekleri dedi. Dosya dışı yazılarımızda Numan Karabudak, Malcolm Yazıları yazısını kaleme aldı. Rabia Karzan Neden Çok Alınıyoruz denemesini sizler için yazdı. Selim Cemil, Biz'den Haberler ile her zamanki yerinde. Mehmet Ali Özdemir, Lügatçe sayfasını sizler için hazırladı. Zeynep Şule Ayrılmak, Sar Zamanı denemesini kaleme aldı. Begüm Kıtay, Avuntu şiirini bizlerle paylaştı. Son olarak Betül Ünlü sizler için çizdi.
Genç Öncüler olarak her koşul ve durumda hakkı dile getirip istikamet üzere olma sorumluluğumuzu yerine getirme gayesiyle bu ayki dergimizi siz değerli okuyucularımızın idrak ve beğeninize sunuyoruz. Her sözümüzün başı Allah'ın adı ile ve yine her sözümüzün sonu Allahualem olmak üzere.