Ömrümüzün her anı bir şeyler öğrenmekle ve öğrendiklerimizi tatbik etmekle geçer. Gördüğümüz, duyduğumuz, tecrübe edindiğimiz her şey bilgi hanemize girmeye hazır bir asker gibi zihnimizin bir köşesinde kullanılmayı bekler. Bu bilgi birikimi kimi zaman ezber kimi zaman uygulama yöntemleriyle yaşam serüvenimize dahil olur. Doğduğumuz andan itibaren renkleri, sayıları, isimleri öğrenmeye çalışan bizler sonraki yıllarda okul eğitimine dahil oluruz ve öğretim sürecimiz başka bir şekle evrilir. Ancak bu süreçte öğretimle paralel bir şekilde ilerleyen, hayatımızı ve karakterimizi asıl şekillendiren, hem aileden hem içine doğduğumuz çevreden edindiğimiz “eğitim” bizi hayata hazırlayan en değerli kavramlardan bir tanesidir. Bu kavram psikolojik ve sosyolojik olarak bizzat benliğimizden ve içtimai çevremizden kopmayacak kadar sıkı bir şekilde perçinlenir davranışlarımıza. Ahlaki ve fikri hayatımızın eğitim süreci ölene kadar bitmeyecek ve sürekli olarak gelişmeye tabi tutulmak isteyecektir.
Bizler de Genç Öncüler Dergisi olarak bu ay “eğitim” meselesini ele aldık ve meseleye farklı açılardan bakmaya çalıştık. Yazarlarımızdan Ayşe Nur Ekiz, Mü’minin Yitiği İlim dedi. Osman Zinnur Aksu, Türkiye’de Milli Eğitim Serüveni yazısını kaleme aldı. Adem İnce, Modern Eğitim Politikalarının Olumsuzluklarına değindi. Mücemmi, İlim, İlim Bilmektir İlim Kendini bilmektir dedi. Yusuf İslam Özkan, Bilgi Toplumu ve Dominant Dil yazısını kaleme aldı. Mahinur Özdemir, Eğitimsizliğe Eğilim dedi. Reyyan Beyza Baykan, Unutulmaz Öğretmen Tiplerine değindi. Hafize Esra Karagöz, Kulak ve Dil Arasına Maruziyet Köprüsü Kuruyoruz dedi. Ali Aşkın, Bilim, İlim ve İrfan Nedir? Ne Değildir? Yusuf Şener, Bilgi Yığının Altında Kalmak ya da Bilme İşinin Altından Kalkmak yazısını kaleme aldı. Cihan Yıldız, Bir Neslin Kurtarıcısı Celaleddin Ökten dedi. Okan Gökhan, Gömleğin İlk Düğmesi yazısını kaleme aldı. Dosya dışı yazılarımızda yazarlarımızdan Nagehan Elif Akyağ, Hakikaten İyi miyiz? Numan Karabudak, Ardımızdan Koşup Duran Atlı: Zaman ve Ölüm denemesiyle her zaman ki sayfasında sizlerle. Esra Öziç Pulcu, Su Üstüne Yazı Yazmak Kitabının tahlilini yaptı. Yüksel İpek Karayılan, Ölü Tren Rayı hikayesini sizler için yazdı. Ahmet Öktem, Kendi Niyetini Okumak dedi. Zeynep Şule Ayrılmak, Otuz Şubat. Şevval Serdil İdi, Her Çocuk Özeldir filminin tahlilini yaptı. Tülay Sevinç, Objektifinden Yansıyanları sizlerle paylaştı. Son olarak Zeynep Acar şiir kalem aldı.
Genç Öncüler olarak her koşul ve durumda hakkı dile getirip istikamet üzere olma sorumluluğumuzu yerine getirme gayesiyle bu ayki dergimizi siz değerli okuyucularımızın idrak ve anlayışlarına sunuyoruz. Her sözümüzün başı Allah'ın adı ile ve yine her sözümüzün sonu Allahualem olmak üzere.
Bu Sayıdaki Yazılar:
BAŞLIK | TARİH |
---|---|
Her Çocuk Özeldir | 19 Şubat 2021 |