13 Kasım 2024 Çarşamba

Aksa Akademi Güz Dönemi Eğitim Programı Detayları

Genç Öncüler’in 2021 yılında gerçekleştirdiği “Aksa Yılı” eğitim programından edinilen tecübelerle ve alanda çalışan uzman isimlerin danışmanlığıyla geliştirilerek daha profesyonel bir akademiye dönüştürülen “Aksa Akademi” programı hazırlandı. Beytülmakdis Öncüleri Derneği ve Kudüs Araştırmaları Platformu işbirliği ile planlanan eğitim programında, konu konu işlenmesi öngörülen derslerin yanı sıra görevlendirmelerle ve okumalarla eğitim süreci desteklenecektir. Detaylı hazırlanmış eğitim programının sonunda hedeflenmekte olan; temel seviyede Aksa şuuru kazanmış bir kitle meydana getirmektir.

Eğitim programı güz ve bahar dönemi boyunca devam edecek olup iki seviye şeklinde planlamıştır. Birinci seviye üç hafta sürecek ve yüzeysel bağlamda dini, siyasi, coğrafi ve tarihi bakımdan Aksa’ya dair bilgiler verilecektir. Ardından gerçekleşecek birinci seviye sınavı ile devam etmeye hak kazananlarla ikinci seviye eğitimleri başlayacak ve haziran ayına kadar devam edecektir. Belirtilen şartlara riayet edilmesi halinde eğitimi tamamlayanlar kura hakkı kazanacak ve kura sonuçlarına göre üç kişi Aksa’ya gönderilecektir.

 

Eğitim boyunca uyulması gereken şartlar şu şekilde belirlenmiştir:

. Ön kayıt formu ile başvurunun yapılması

. Eğitime katılım için lise ve ya üniversite yaş grubu içerisinde yer alma (27 yaş ve altı)

. Derslere %85 oranında devam zorunluluğu

. Birinci seviye sınavında başarılı olma

. Belirlenen kitapların okunması

. Verilen makale, tahlil, sunum ve benzeri görevlerin belirlenen tarihe kadar tamamlanması.

 

Eğitim içeriği ise güz dönemi için şu şekilde planlanmıştır; Birinci seviye Büşra Zişan Erol ile Filistin Meselesine Giriş kitabı takip ederek gerçekleştirilecektir. İkinci seviye birinci kademede eğitimlerinin ilki Fethi Abdulkadir ile Yahudi İnancında Kudüs olacak ve peşi sıra gelecek dersler ve eğitmenler şu şekildedir; Dr. Asuman Gölpınar ile Hristiyan İnancında Kudüs, Nuh Arslantaş ile Kudüs’e Genel Bakış, Abid Yaşaroğlu ile Haçlı Seferleri, Naim Zalloum Eyyubi ile İslam Tarihinde Kudüs, Sümeyye Öztürk ile Yahudilik, Abdullah Yıldız ile Ayetler Işığında İsrailoğulları, Muharrem Güneş ile Siyonizm Tarihi ve Cihat Yaycı ile Siyonizm Kıskacında Türkiye.

Eğitimi destekleyici olarak planlanan okuma listesinin güz dönemi kitapları ise şu şekildedir:

Fethi Aldülkadir- Filistin Meselesine Giriş

Salime Leyla Gürkan- Anahatlarıyla Yahudilik

Roger Garaudy- Siyonizm Dosyası

Seçmeli Kitap: Kenize Mourad- Toprağımızın Kokusu/ Radva Aşur- Tanturalı Kadın

 

Bahar dönemi eğitim programı içeriği önümüzdeki günlerde belirlenecek ve ilan edilecektir.