24 Kasım 2024 Pazar

Aksa Akademi Eğitim Kadrosu!

Aksa Akademi Güz dönemi eğitim kadrosu tamamlandı. Güz döneminde eğitim programı on dört hafta boyunca devam edecek.

 

Eğitmenlerin Öz Geçmişleri:

Prof. Dr. Nuh Arslantaş

1972 yılında Konya/İsmil'de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Konya'da tamamladı. 1996 yılında M.Ü. İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1997’de aynı fakültede araştırma görevlisi oldu. M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Emevîler Döneminde Yahudiler” (06.07.2000) isimli yüksek lisans tezini hazırladı. Doktora araştırmaları için 2003-2004 öğretim yılında Hayfa Üniversitesinde bulundu. M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Abbasiler ve Fatımiler Döneminde Yahudiler (Dini-Hukuki ve Sosyal Hayat)” başlıklı doktora tezini hazırladı. Kudüs İbrani Üniversitesinde “Osmanlı Tarihinden Bahseden İbranice Kronik ve Risaleler” başlıklı projede çalıştı. 2010 yılında “İslâm Dünyasında İktisadî ve İlmî Hayatta Yahudiler” başlıklı çalışması ile doçent unvanı aldı. Arslantaş; Arapça, İngilizce ve İbranice bilmektedir.

 

Abdullah Yıldız

1954 yılında Kozan'da doğdu. İlkokulu Ayşehoca köyünde okudu. Adana İmam Hatip Lisesini 1973 yılında bitirdi. Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünden 1976’da mezun oldu. 1980’den itibaren çeşitli eğitim kurumlarında toplam 23 yıl öğretmenlik yaptı. Yeniden Millî Mücadele, Pınar ve Umran dergilerinde yazdı. Yayımlanmış eserlerinden bazıları: Namaz Bir Tevhid Eylemi, Tarih Bilinci, Kur’ân’ı Anlamaya Giriş – Kur’ân’ı Anlamak Farzdır, Yusuf’un Üç Gömleği, Haydi Namaza, Duâ- Söylemden Eyleme, Yol Haritamız Kur’ân, Ramazan’la Dirilmek, Kur’ân’ı Nasıl Okudular, Kur’ân’ı Nasıl Anladılar, Kur’ân’ı Nasıl Yaşadılar, Oruç- Ötelere Seyahat, Kırk Hadis Kırk Ders, Aşır Aşır Kur’ân Dersleri, Namazı Yaşamak, Direnişten Dirilişe- Ümmetin Uzun Soluklu Yürüyüşü, Selahaddin Eyyubi- Minberin Sırrı, Fahreddin Paşa ve Medine Savunması, Tevhid ve Risalet, Takva ve Adalet.

 

Naim Eyyubi

El-Halil şehrinde doğdu. Ortaokulu ve liseyi bitirdikten sonra Türkiye’ye geldi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde okudu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü yer aldı. Bulunduğu konferanslarda Kudüs davasını anlatı. Naim Zalloum Eyyubi, Kudüs’ü fethederek Haçlılardan alan Selahattin Eyyubi’nin 34. kuşaktan torunudur.

 

Prof. Dr. Cihat Yaycı

1966 yılında Elâzığ’da doğdu. 1988 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın çeşitli gemilerinde branş subayı, bölüm amiri ve komutanlık gibi görevlerde bulundu. Marmara Ünviersitesi'nde İnsan Kaynakları alanında, ABD'de Fizik Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde doktorasını tamamladı. 2016 yılında Tümamiralliğe terfi etmesinin ardından 2017 yılına kadar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanlığı görevini yürüttü. 2017'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine getirildi. Soru ve Cevaplarla Montrö, Gayri Askeri Statüdeki Adalar Meselesi, Doğu Akdeniz’in Paylaşım Mücadelesi ve Türkiye, Libya Türkiye’nin Denizden Komşusudur, Uyan Türkiye’m adlı eserleri mevcuttur.

 

Fethi Abdulkadir

1969’da Tunus’un El-Marsa şehrinde doğdu. 1990’da Tunus Ibnü'l Heysem Enstitüsünden lise diploması aldı. Fas, Cadi Ayyad Üniversitesi, Hukuk ve Sosyal Bilimler Fakültesinde Özel Hukuk alanında lisans, Yemen Üniversitesi İslami İlimler alanında yüksek lisansını tamamladı. Günümüzde Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nde doktora yapmaktadır.

Filistin Meselesine Giriş kitabını yazdı. Dr. Ali Al-Ashi'yle beraber El-Hac Nu'nun (Fıkhu'n Nevafil ve Ez-Zikr ve Ed-Dua) kitabının tahkiki, Dr. Ali Al-Ashi'yle beraber Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri için İbadetler müfredatının telifinde bulundu.

Devrim ve Cumhuriyet Dergisi, İslami Forum Dergisi, Yemen'de Din ve Siyasette Yaklaşımlar Dergisi, Mısır'da Risale Dergisi, Kuveyt Toplumu Dergisi’nde makaleleri vardır.

 

Dr. Asuman Gölpınar

Bakırköy İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinde tarih eğitimi aldı. Yüksek lisans tezi "Şeriye Sicillerine Göre 16. Yüzyılda Eyüp'te Sosyal Hayat" başlığını taşımaktadır. Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsünde "Osmanlı Devleti ve Kudüs'te Hıristiyan Hacılar (1840-1914)" başlıklı tezle doktorasını tamamlamıştır. Hâlen tarih öğretmeni olarak vazife yapmaktadır.

 

Abit Yaşaroğlu

1968’de İstanbul’da doğdu. Şişli İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünde eğitim aldı. İstanbul Üniversitesi’nde aynı alanda yüksek lisansını tamamladı. Yakın tarih, tarih felsefesi, Osmanlı tarihi ve siyasi tarih üzerine çalışmalar yaptı. Umran dergisinde “Yansımalar” köşesini hazırladı. Yahudilik ve Siyonizm Tarihi, Tarihten Yansımalar, Hz. Ali Dönemi Siyasi Çekişmeler, Vezir-i Azam Pargalı eserlerini telif etti. Hâlen tarih öğretmeni olarak vazife yapmaktadır.

 

Muharrem Güneş

1985 Elazığ’da doğdu. 15 yaşında Kuran-ı Kerim hafızı oldu. İlahiyat Fakültesi mezunu olmanın yanında, doğu medreselerinden Arapça dil bilgisi eğitimi aldı. Aynı zamanda İslami İlimler alanında icazet aldı. 2005-2010 yılları arasında çeşitli Kur'an kurslarında Kur’an-ı Kerim, Arapça ve İslami ilimler dersleri verdi. Uluslararası ilişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünde lisans ve yüksek lisansını tamamladı. 2010 yılında Elazığ’da başladığı imam hatiplik görevinden 2014 yılında istifa ederek ayrıldı. 2010 yılında Filistin’e yardım götüren Mavi Marmara gemisine insani yardım gönüllüsü olarak katıldı. Yüzünden aldığı kurşunla ağır yaralandı.

2017 yılından itibaren Beytülmakdis Öncüleri Derneği’nde Filistin'e destek faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Büşra Zişan Erol

1993 Edirne’de doğdu. 2011-2015 yılları arasında Kur'an kursu öğreticiliği ve öğretmenlik yaptı. 2019'da Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Şu an Erzurum Teknik Üniversitesi Tarih anabilim dalında yüksek lisans yapmaktadır. Lisans mezuniyetinin ardından 2019 Eylül- Aralık aylarında Filistin/Ramallah'ta gönüllü Türkçe öğretmenliği yaptı. Türkçe öğretmenliği görevine halen devam etmektedir. 2019 yılı mart ayında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Kudüs Araştırmaları Kulübü'nde gönüllü sosyal medya içerik üreticisi olarak çalışmalar yürütmeye başladı. Kudüs Araştırmaları Platformu'nun kuruluşunda yer aldı. Ayasofya Dergisi Yayın Kurulu üyesi ve Beytülmakdis Öncüleri Derneği Hanım Kolları sorumlusu olarak çalışmalar yürütmektedir. Arapça, İngilizce, İbranice ve Osmanlı Türkçesi bilmektedir.

 

Sümeyye Öztürk

1995’de İstanbul’da doğdu. 2013 yılında Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesini bitirdi. 2018 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını, 2021 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde "Utra-Ortodoks Yahudiler: Harediler Örneği" konulu teziyle tamamladı. Şu an İstanbul Üniversitesinde doktora eğitimine devam etmektedir. 2021 yılında başladığı din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği görevine devam etmektedir.