EDİTÖR ABLADAN;
Merhabalar canım Salıncak okurları!
Yaz tatiliniz nasıl geçiyor? Yılın en sıcak günlerini güzel bir dondurma eşliğinde Salıncak okuyarak geçirmeye ne dersiniz? ‘’Peki Salıncak bu sayısında nelerden bahsediyor Begüm abla?’’ diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Sanal aleme kendi salıncağımızı kurmaya gidiyoruz, hadi kemerleri bağlayın!
İnternet, hayatımızın neredeyse her anında bizimle birlikte. Bilgisayarla ödev yapıyor, tabletle oyun oynuyor, telefonla fotoğraflar çekiyoruz... Peki sürekli bağlı olduğumuz internet, sosyal medya, oyunlar, videolar ve uygulamalar bizi nasıl etkiliyor? Bizler teknolojiyi bilinçli bir şekilde kullanabiliyor muyuz? İnterneti kendimizi geliştirmeye yardımcı iyi bir arkadaş olarak mı görüyoruz? Yoksa başında saatlerimizi boşa harcadığımız, bağımlılık yapan ve bize hiçbir katkısı olmayan sakıncalı bir dünya olarak mı?
Rabbimiz Kur’an’da bizi şöyle tanımlıyor:
‘’Mü’minler her türlü boş söz ve faydasız işlerden uzak dururlar.’’ (Mü’minun Suresi 3.Ayet)
O halde hep beraber her türlü faydasız işten uzak durmaya çalışacağımıza dair kendimize bir söz verelim mi? İlk söz de benden!
Salıncak’ın bu sayısında seni "Sanal Adap" başlığıyla teknoloji ve sosyal medyanın bilinçli bir kullanıcısı olmaya davet ediyoruz. Bu sayıda Fincan Nine İle Sanala Yolculuk yaparken bir yandan da Hızlandırılmış Teknolojiyi Faydalı Kullanma Kursu’na katılacağız, Esma'ül Hüsna sayfasında El-Veliyy isminin anlamını kavrayacak, Ayın sayfasında ayetlerle teknoloji bilincimizi yeniden inşa edeceğiz. Dünyadan Canlılar sayfasında ilginç bir canlıyla tanışıp, Küçük Bir Dost Enes Bin Malik’i ve Bilim Tarihinde Müslüman ve Asil Bir Hanım Kurtubalı Lübna’yı yakından tanıyacağız. Bilinçli Teknoloji Ölçeği’yle kendimizi test ederken, Dil İçin Teknoloji sayfasıyla yeni kelimelere kucak açacağımız ve Oyun Oynarken Neleri Kaçırdım diyen Mervan’ın hikayesini dinleyeceğimiz dopdolu bir sayıyla yine karşınızdayız.